2014-09-28 12:53:11• hírek • Szatmar.ro

Közel százan tekertek egy autómentes világért

Idén kilencvenöten vettek részt a Nemzetközi Autómentes Napon, amelyet szeptember 27-én szervezett meg az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti partnerségben a Pro Racers Sport Egyesülettel.

A résztvevők között megjelentek „megszokott" személyek, de a társaság minden évben új biciklisekkel bővül és egészül ki. Az esemény megmozgatja úgy a fiatalokat, mint az idősebb korosztály tagjait, kitűnő családi programként is szolgálhat.

A rendezvénynek kettős célja van: elsősorban népszerűsíteni kívánja a természetbarát közlekedést, amellyel óvhatjuk a minket körülvevő természetet, másodsorban pedig be kívánja mutatni az érdeklődők számára a Túr Menti Védett Területek természeti értékeit és szépségeit.

A Túr partján a résztvevők különböző programokon vehettek részt. Megtekinthették a Túr Menti Védett Területeket népszerűsítő kiállítást, megfigyelhették az újberki halastavak madárvilágát. Ezen időszakban több madárfaj is észlelhető a halastavak környékén, amelyek átvonulóban vannak a területen. Több nevelő és szórakoztató tevékenység is várta a gyerekeket. Úgy a kialakított ügyességi pálya, mint a természet-ismereti játékok nagy érdeklődésnek örvendtek. A szervezők által felajánlott ízletes bográcsgulyás is kivívta a résztvevők tetszését.

Pár szóban összefoglalva az egynapos rendezvényt, elmondható, hogy nagy érdeklődés övezte, szórakozást, nevelést és kikapcsolódást biztosított a jelenlevők számára. A szervezők a következő években is szeretnék folytatni az Autómentes Nap szervezését, így aki az idén kihagyta, az jövőre jelen lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: